Plezier

Aan het Gardameer bevinden zich de grootste en bekendste attractieparken voor het hele gezin: Gardaland, Movieland, Caneva en Natura Viva Safari Park.


GARDALAND


Wie kent niet het koninkrijk van Prezzemolo? De thuisbasis van de beroemde achtbanen? Gardaland is bekend over de hele wereld en trekt elk jaar maar liefst 3 miljoen mensen. Dit pretpark heeft een oppervlakte van ongeveer 600.000 vierkante meter en is nog steeds aan het uitbreiden en biedt tal van mechanische - , thematische -  en water attracties.
Het park is verdeeld in twee zones, één gewijd aan de kleinere kinderen "Fantasy Kingdom" met speciale attracties voor hen, een fantasie wereld geïnspireerd door tekenfilms en disney-achtige figuren, en de andere voor de oudere kinderen, met adrenaline-opwekkende en gevaarlijkere attracties.
Een paar jaar geleden is er naast Gardaland ook Sea Life gebouwd, de eerste in heel Italië. U maakt een reis om de mooiste levende water wezens op onze planeet te kunnen ontdekken, van zoet water en zout water.


MOVIELAND


Het is het eerste pretpark in Italië gewijd aan de filmwereld. Binnen zijn er attracties en shows voor het hele gezin en ook actie games voor de dapperen!
CANEVA


Caneva is een groot  tropisch waterpark en geheel gewijd aan spelletjes met water. Ook hier zijn twee gebieden: voor peuters zijn er verschillende baden en voor de grotere kinderen en volwassenen glijbanen en speciale attracties.
NATURA VIVA SAFARI PARK

Dit is een modern Zoologisch Park, het is de thuisbasis van dieren uit alle vijf continenten, ook bedreigde diersoorten, om hen te beschermen en te behouden en voor het in stand houden van de biodiversiteit. Binnen is er ook een Extinction Park, met reproducties van spectaculaire dieren die vele jaren geleden hebben geleefd.