Excursies

PARCO ARCHEOLOGICO NATURALISTICO ROCCA DI MANERBA

De tentoonstelling van dit museum in Manerba aan het Gardameer is verdeeld in twee niveaus: een archeologische, ter illustratie van de nederzettingen in dit gebied waar de vroegste artefacten gevonden zijn, en een natuurpad die u kunt volgen om de schoonheid van de flora en fauna van het park te bezichtigen.
Het museum is dagelijks geopend van april tot september.
LE GROTTE DI CATULLO

In Sirmione is een prachtige Romeinse villa, gebouwd tussen de eerste eeuw voor Christus en de eerste eeuw na Christus, een belangrijke getuige van de Romeinse periode in het zuiden van het Gardameer. Oude schrijvers beschreven dit huis als zijnde van de grote dichter Catullus, die tussen de regels van zijn "Liber" vertelde een verblijf in Sirmione te hebben, maar er is geen bewijs dat dit precies deze villa zou zijn.L'ARENA

Aan de overkant van het meer, in Verona, bevindt zich de beroemdste Italiaanse Arena. Het is een prachtig Romeins amfitheater uit de eerste eeuw na Christus, uitstekend bewaard gebleven dankzij de restauratie die plaatsvond sinds de zeventiende eeuw tot heden. De Arena di Verona is een ware architectonische spektakel, interessant vanuit het geschiedenis en cultureel oogpunt.
Het is nog steeds het toneel van de opera festivals, theater en muziek, concerten, shows en nog veel meer.


L'ISOLA DEL GARDA

Dit is het grootste eiland van het meer en ligt op ca. 200 meter van Capo San Fermo, in de buurt van de Golf van Salò, die behoren tot de gemeente San Felice. De oudste vondsten dateren uit de Romeinse tijd, toendertijd een toevluchtsoord voor piraten, daarna is het eigendom van de monniken geworden. Getuigenissen verklaren dat het werd bezocht door de heilige Franciscus van Assisi, de heilige Antonius van Padua en door Dante Alighieri. Het klooster werd uiteindelijk opgeheven door Napoleon.
Het keerpunt kwam toen de hertog Gaetano De Ferrari van Genua en zijn vrouw besloten om een prachtig park aan te leggen vol inheemse plantensoorten met daarin een luxueus paleis, nu een bestemming voor tal van toeristische excursies.